låna svenska

SMS-lån utan ränta

publiceras på Posted in Ekonomi

Ett SMS-lån är en form av snabblån som du kan ansöka om antingen online eller genom att skicka sms från din mobiltelefon. Det kan också vara så att du ansöker om själva lånet på nätet och sedan legitimerar dig via SMS, men det är dock vanligare att man legitimerar sig via BankID. Det finns olika typer av SMS-lån och med olika villkor, men idag kan du få fantastiska erbjudanden om du letar och du kan till och med ta SMS-lån utan ränta.

Ibland ser man även benämningen Gratis SMS-lån när det gäller denna typen av lån, men i februari 2013 gick konsumentverket ut med ett förebud mot att marknadsföra SMS-lån som gratis. Anledningen är att det anses locka kunden till oövertänkta beslut och att det är missvisande eftersom lånet faktiskt behöver betala tillbaka. Idag säger man därför hellre SMS-lån utan ränta, eftersom det helt enkelt är precis vad det är.

När det gäller ränta så vet vi att det vanligtvis kostar att låna pengar. Så är det bara. En aktör som lånar ut pengar drar på sig en risk och som kompensation för detta tar långivaren ut en avgift, alltså ränta. Idag finns det dock en del kreditbolag och finansbolag som erbjuder dig att ta ett SMS-lån utan ränta. Att möjligheten att låna räntefritt finns beror på den mycket stora konkurrensen på marknaden för konsumentlån. Det finns idag runt 50 stycken aktörer som är verksamma inom SMS-lån och snabblån. För att attrahera kunder använder sig kreditbolagen och finansbolagen av olika marknadsföringsåtgärder och att erbjuda lån utan ränta är en av dessa. Företagen hoppas på att du ska välja dem nästa gång du behöver låna pengar, men det behöver du ju inte alls göra. Det är helt upp till dig. Så det är bara tacka och ta emot ett räntefritt lån.

Beloppen man får låna när man tar ett SMS-lån är relativt små, vanligtvis mellan 500 och 10 000 kronor och den faktiska kostnaden är egentligen inte så hög om man bara ser till att man kan betala tillbaka lånet i tid. Om man inte betalar i tid så tillkommer det kostnader för lånet som gör att det kan komma att bli en väldigt dyr historia. Undvik därför också att förlänga ditt SMS-lån om det inte är absolut nödvändigt och välj en så kort löptid som möjligt för att hålla nere kostnaderna.

Många långivare erbjuder räntefria SMS-lån för att du ska få möjlighet att prova på tjänsten utan räntekostnader. Du får då alltså ta ett SMS-lån utan ränta under förutsättning att du inte tidigare har tagit något lån med just den långivaren. Det är mycket bra att utnyttja denna typen av erbjudanden och det ska man göra, men var medveten om att SMS-lån inte är gratis och att det också kan tillkomma andra avgifter. Om du inte uppfyller din betalningsskyldighet för ett räntefritt lån så aktualiseras den vanliga indrivningsprocessen med påminnelser, inkassokrav och så vidare. Innan du ansöker om att låna pengar ska du vara på det klara med att du säkert kan betala tillbaka lånet. Även om det är ett SMS-lån utan ränta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *