låna pengar online

Fördelar med att låna pengar

publiceras på Posted in Ekonomi

Det finns enorma fördelar med att låna pengar idag, just för att räntan är så låg. Men finns det även andra fördelar när det gäller att låna pengar som ibland glöms bort?

Fördelar med lån

Den första fördelen med lån är så klart att du får tillgång till pengar som du annars inte skulle ha tillgång till. Det är därför du lånar pengar. Utan lånemarknaden hade förmodligen världsekonomin sett helt annorlunda ut. Hade vi behövt spara ihop pengar till att köpa till exempel hus eller lägenhet så hade det tagit väldigt lång tid. Idag kämpar många till och med för att spara ihop till kontantinsatsen.

Visst får du betala en summa när det gäller räntor och andra avgifter, men detta är helt enkelt för att den som lånar ut pengar behöver en försäkring för att få sina pengar tillbaka. De vill så klart ha betalt för den risk som de tar och detta är fullt förståeligt. En generell regel är att ju lättare det är att få ett lån, desto högre är räntan och avgifterna.

Konkurrens om lån

Idag hittar man väldigt många kreditgivare på lånemarknaden som erbjuder många olika former av lån. Du kan relativt enkelt handla på avbetalning hos större företag, få ett kreditkort, ett snabblån, ett privatlån eller ett bolån. För inte allför länge sedan låg konkurrensen hos de lokala bankkontoren, men så är inte fallet idag. De allra flesta lånen tas över Internet och konkurrensen är så hög att kreditgivare kan gå ganska långt för att få dig som kund. Som låntagare bör du dra nytta av av erbjudanden som de erbjuder eftersom du får mycket bättre avtal på så sätt. Var bara vaksam på om det verkar alltför lätt att få ett lån. Då är säkert räntan också otroligt hög.

Räntan vid bolån är avdragsgill

Vid den årliga deklarationen kan man få skatteavdrag för den ränta man betalat under årets som gått. 30% av räntebeloppet är avdragsgillt upp till 100.000 kr per person och överstigande belopp är avdragsgillt med 21%. Om man samtidigt har ränteinkomster så kvittas dessa mot ränteutgifterna före avdraget beräknas. Det finns en god anledning till att se över sina placeringar för att få ut det allra bästa av skatteavdraget och avkastningen på sparande man har.

Att låna pengar är idag inte bara negativt, i alla fall inte så som man ansåg att det var för 30 år sedan. Räntan är väldigt låg och det är därför många pratar om att det nu är den allra bästa tiden att låna pengar. Och så är det nog allt. Men det man inte får glömma är att det fortfarande läggs på ränta som ska betalas. Trots att vi har en reporänta som är negativ, så får vi ju tyvärr inte pengar för att låna pengar, fastän man nästan skulle tycka att det skulle vara mest rättvist. Vi får ingen ränta för att spara pengar heller, så det är bara att låna och fixa till huset när man har chansen att få låna till låg ränta. Se bara till att du har råd att betala tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *